sõbrad

Ants

Remondijuttude vahele ma tahaksin kirjutada hoopis Antsust. Ants on kass.

Kui täitsa algusest alustada, siis kõndisime ükskord mõned aastad tagasi Kaisaga Rimisse ja järsku hakkasime rääkima, et Ants oleks täiega äge kassinimi. Ja koju jõudes panime kuulutuse Vasebuuki (see on Aarne keeles Facebook) ja juba järgmisel päeval läksime ühte hoiukoju mingit Nöpsikut või Tupsikut vaatama, kes olid tegelikult jumalast Antsu nägu.

Mõned ajad hiljem tuli koju maailma kõige arglikum (loe: sitahädam) kass Ants. Esimesed paar ööd nuttis, Kaisa ei suutnud üle ühe öö seda taluda ja kolis Tartusse ära 🙂 Aga siis muutus julgemaks ja selgus, et lisaks argusele on tegemist ka maailma suurima memmekaga.

Antsule väga meeldib remontida, aiandus ja käsitöö.õmbleb

Maal on ta mõnusasti hakkama saanud, kui välja arvata üks hiiglaslik ehmatus eelmisel aastal. Nimelt oli Ants juba kevadel vanemate juurde kolinud, kuna mina olin reisil ja siis kolisin peika juurde ja kuna suvel ma palju aega maal, siis pidi ta olema aprill – august komandeeringus.

Igatahes. Vanemad läksid maale teisipäeval ja ema helistas mulle neljapäeval ja ütles, et Ants on kadunud. Kadus suhteliselt kiiresti peale sinna jõudmist. Kui ma reedel maale jõudsin ja Antsu ikka polnud, hakkas tekkima paanika. Isa sõitis terve küla läbi, kuid keegi ei olnud midagi näinud. Mina käisin ja hüüdsin ja otsisin, ei midagi. Kõik vähegi võimalikud peidukad kammisime läbi. Ilm oli täiesti jõhker – hull torm, vihma sadas ja külm. Nutsin ennast igal õhtul magama. Pühapäevaks olin leppinud, et ju on mu lollakas kuhugi rebastega sõprust läinud tegema ja ilmselt ma teda enam ei näe. Kui pühapäeva õhtul linna hakkasime sõitma ja maja ukse lahti tegin, jalutas mulle vastu läikiva karvaga, puugivaba, puhas ja ainult õrnalt näljane kass.

Peale seda on ta rännukihk õnneks kadunud ja jookseb tublisti hüüdmise peale tuppa. Vahel tuleb seenele kaasa või niisama metsa jalutama, aga siis hoiab alati inimeste lähedale.

Mõned nunnud pildid ka.

antsuga

christmas catants loeb.jpg

20160729_113834

 

 

3 thoughts on “Ants

  1. Ants on täitsa Antsumoodi kass 🙂 Ma mäletan kui me oma esimesed metslased kassid Paide Pesaleidja hoiukodust tõime ja üks neist esimest korda kogemata liiga vara õue pääses…ma nutsin ennast herneks. Ja nüüd on nad tublid hiirepüüdjad, kes öösel magavad kaisus ja päeval koos kolmanda kassiga kassiasju õues ajavad 🙂

    Like

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s